Lies Bulteel | About
Keramiek maken is heerlijk. Klei voelen tussen m’n vingers, kneden, rollen, draaien, kleuren, bakken en de verrassing van creaties die uit de oven komen.
353
page,page-id-353,page-parent,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Vol liefde voor mijn werk

Mijn eerste potje draaide ik toen ik acht was. Die ervaring is me altijd bijgebleven, want dat potje heb ik nog steeds. Toen ik zwanger was van mijn zoontje besliste ik om potten te leren draaien en in 2010 ging ik oefenen in de Abdij van Tongerlo. Maar er was honger naar meer.


Ik startte in september 2013 aan de Academie van Heist-op-den-Berg. Daar ging een nieuwe wereld voor me open. Keramiek bleek een heel ruim begrip en is veel meer dan alleen potten draaien. 
In mijn eerste jaar academie ontstond mijn liefde voor duimpotjes. De natuurlijke, organische vormen die je daarmee creëert geven elk kommetje zijn eigenheid. 
Porselein ontdekte ik in mijn tweede jaar academie. Heerlijk om die zachte, pure kleisoort tussen mijn vingers te voelen draaien, en zo zacht moet het ook gehanteerd worden.

Met de aanmoediging van mijn leraar en de ondersteuning van mijn man, neem ik de stap om voltijds met klei te werken. En ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Wat een avontuur …

Lies

 

 

Tentoon

Permanent

 

Tijdelijk

   • 23 feb 2019 – 19u
    WAG’s Night
    Olen – Kattebos – Linda Olen

 

   • 10-26 mei 2019
    Kunstproject Stormloop in Herentals
    Ambachtsperformance met klei

 

   • 21-30 juni 2019
    Afstudeertentoonstelling Laudatio II
    Heist-op-den-Berg – Cultuurplein 1 – CC Zwanenberg

 

   • 27-28 juli 2019
    Kijk&Koop moment – voorgaande edities
    Herentals – Hoogton 34 – Tuin van Lies Bulteel

 

   • najaar 2019
    Duo tentoonstelling met Ann Geukens, grafisch kunstenaar
    Herentals – Markt – Lakenhalle
Publicatie: KLEI Keramiek Magazine - nov 2016
Interview: Gazet Van Antwerpen - Citta - apr 2016
Interview: Baviaantje - jun 2016
IMG_0268-lr-2